Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2976, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Μεγάλες αντιδράσεις -ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ- και το μεταφέρουν στην Καλαμάτα - «Χτύπημα» κατά της πόλης και της τοπικής οικονομίας. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε να συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ζητά ο Παυλής. Το σκεπτικό της πρότασης Σαββάκη για τη συγκρότηση ενός κινήματος «δεν πληρώνω». Δήλωση Ζαχαριά ενάντια στις περικοπές συντάξεων και δώρων των ΑμεΑ. Προτάσεις από τον εμπορικό κόσμο για την αγορά εργασίας. Οργισμένοι οι Περιφερειάρχες.
Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Philoxenia 2012. Αναδιάρθρωση και στην Πυροσβεστική. Μείωση μισθωμάτων ζητά το Υπουργείο Εσωτερικών από τους Δήμους της Αρκαδίας. Εκδήλωση για τα μέλη του ΚΑΠΗ. Το Σάββατο θα φωταγωγηθεί το «Χριστουγεννιάτικο δένδρο» της Βλαχέρνας. Θερμοκοιτίδα απασχόλησης στη Γορτυνία. Καθυστέρηση στη διερεύνηση συνθηκών του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπό Αιδεσιμολ. Δημητρίου Λυμπεροπούλου, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ 1940 – 1944.
Επίσης διαβάστε στις αθλητικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων»: Όλα έτοιμα για το 7ο Κύπελλο ΚΟΑΤ. Τι δήλωσαν οι διοργανωτές και συνδιοργανωτές. Άρθρο του Φώτη Αλεξόπουλο για την πολυτέλεια να διαθέτει η Τρίπολη ένα άρτιο κολυμβητικό κέντρο! Προπόνηση-παρουσίαση από τον «Πασαρέλα» στην Τρίπολη την Παρασκευή στο 2ο Λύκειο! Απαιτητική προπόνηση για έναν απαιτητικό φίλαθλο ο ΣΕΦΑ! Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στα TOP-10.
Τέλος διαβάστε στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας και την στήλη «Καλημέρα Αρκαδία»: Ρυθμίσεις ζητά η Δημοτική Κοινότητα για πλατεία Αγίου Δημητρίου και ΙΚΑ. Στοιχεία για τον αριθμό των μεταφερόμενων μαθητών ανά Δήμο της Αρκαδίας περιμένει το Υπουργείο Εσωτερικών!

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2975, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε στο σημερινό φύλλο των «Αρκαδικών Ειδήσεων» και στο πρώτο θέμα: «Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να λειτουργήσει Κοινωνικό Ιατρείο στην Τρίπολη για άπορους και ανασφάλιστους». Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας: Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πρακτικού κυνηγιού στην Τρίπολη. Σταματά η αποκομιδή απορριμμάτων στην Τρίπολη.
Στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας διαβάστε: Ψηλά στην προτίμηση διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Πάτρας ο Βυτιναίος καθηγητής Ιατρικής Π. Μέγας. Παρουσίαση Δίγλωσσου βιβλίου στην Τρίπολη. ΕΣΠΑ: Σε καθεστώς μεταβατικής στήριξης η Πελοπόννησος. Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Ο Ορφέας Τρίπολης στον εορτασμό των 100 χρόνων από την έναρξη των Βαλκανικών πολέμων. Την Παρασκευή συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας.
Επίσης διαβάστε: Συζήτηση για το Βοσυνιώτειο στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Στις 7 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία στην 124 ΠΒΕ. Επιστολή -παρέμβαση- φορέων της Μεσσηνίας για το «Παραδείσια – Τσακώνα». Επισπεύδονται οι διαδικασίες σύνταξης και κύρωσης των δασικών χαρτών για το Κτηματολόγιο. Ερώτηση του ΚΚΕ για την προϋπηρεσία. Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα πληροφορικής για ανέργους της Αρκαδίας. Ανακοίνωση ΕΚΑ για τη διαθεσιμότητα. Απέρριψε το ΣτΕ τις αιτήσεις της ΟΤΟΕ, των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και των μηχανικών για την μη ένταξη των Ταμείων τους στον ΕΟΠΥΥ. Νέα εκδρομή με τραίνο σε Αρκαδία και Πελοπόννησο. Νέες κινητοποιήσεις από τους δημοσίους υπαλλήλους. Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις τον Δεκέμβριο διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εργασίας.
Στις αθλητικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων» διαβάστε: Δηλώσεις των παικτών του Αστέρα Τρίπολης Ουσέρο, Ντε Μπλάσις και Τσαμπούρη. Ξεκίνησε η προετοιμασία για τον Αστέρα. Δραστήριοι οι μικροί «Απολλωνιστές» στον Τυρό! Ανακοίνωση για τη διαιτησία εξέδωσε η ΑΕΚ Τρίπολης. Τιμωρία από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στους Μουστόγιαννη και Νεζερίτη του ΣΕΦΑ. Το πάλεψαν αλλά δεν άντεξαν στην Καλαμάτα οι Δρομείς!
Διαβάστε επίσης τις στήλες με τα νέα για τους αγρότες καθώς και τα οικονομικά νέα, καθώς επίσης και άρθρα του κ. Σάββα Σαββάκη, του κ. Γιώργου Παπαηλίου, αλλά και της διατροφολόγου κας Βασιλική Δέδε.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2974, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε στο σημερινό φύλλο των «Αρκαδικών Ειδήσεων» και στο πρώτο θέμα της εφημερίδας: Δυσκολίες για το Αεροδρόμιο της Τρίπολης. Τι προβληματίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης. Παραμένουν άλυτα επιχειρησιακά προβλήματα και υπάρχει κίνδυνος της ασφάλειας των πτήσεων για να λειτουργήσει ως πολιτικό. Διαβάστε επίσης στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας. Νέα διοίκηση στο σύλλογο πεζοπόρων Τυρού. Εκδήλωση στην Τρίπολη για δασικούς χάρτες και σχέδια πόλης. Το Σάββατο η γιορτή του χειμώνα στην Αλωνίσταινα.
Επίσης διαβάστε στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας και στα θέματα της επικαιρότητας: Ημερίδα στην Τρίπολη για την οικονομική κρίση και την αλλαγή των διατροφικών και καταναλωτικών μας συνηθειών. Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού». Να σταματήσουν οι διώξεις εργαζομένων ζητά το ΕΚΑ. Πρόγραμμα «ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ» για το 2013. Συνάντηση της Προεδρίας της ΠΕΑ με τον Ευαγ. Γιαννακούρα για τη διοργάνωση Ημερίδας στην Αθήνα με σκοπό την «τουριστική προβολή της Αρκαδίας». Την Παρασκευή η ημερίδα για την πράσινη οικονομία στο Άστρος!
Διαβάστε επίσης τις στήλες με Νέα για τους Αγρότες, Οικονομικά θέματα, αλλά και την στήλη βιβλίου. Επίσης για νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου. Λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2012 η Καταγραφή Φυσικής Παρουσίας των Συνταξιούχων του ΟΓΑ. Στήριξη δανειοληπτών για την εξαίρεση εκποίησης πρώτης κατοικίας λόγω χρεών  στα πιστωτικά ιδρύματα, από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης. Πελοποννήσιος ομογενής στην Αμερική έχει έναν από τους πληρέστερους αγγλόφωνους ταξιδιωτικούς οδηγούς στο διαδίκτυο για την Ελλάδα!
Στις αθλητικές σελίδες της εφημερίδας διαβάστε: Πλήρωσε ο ΣΕΦΑ την όχι καλή άμυνα του δ’ δεκαλέπτου Τι έγινε στα ματς της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών. Πρώτη και άνετη νίκη για την Άμιλλα στην Α2. Πως είχε η αγωνιστική δράση στην Α2 Εθνική Γυναικών. Τέλος διαβάστε στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας και την στήλη «Καλημέρα Αρκαδία»: Τα 8 «ανοιχτά» προγράμματα του ΟΑΕΔ! Μετακινήσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων το 2013 στην Αρκαδία!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2973, Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε στο πρώτο θέμα των «Αρκαδικών Ειδήσεων» στο σημερινό φύλλο: Κανόνες λειτουργίας για πεζόδρομους και «Πετρινού» ζητά το Επιμελητήριο. Να μπει τάξη στο κέντρο της πόλης. Τι προτείνει για τραπεζοκαθίσματα. Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα: Έκθεση ζωγραφικής και χορευτικό δρώμενο στην Τρίπολη! Εκδήλωση στην Τρίπολη για τον αγώνα των Χαλυβουργών. Συνελήφθη 76χρονη για οφειλές προς το Δημόσιο στην Αρκαδία.
Επίσης διαβάστε στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας και στα θέματα της επικαιρότητας: Υπαίθρια Χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Άρεως. Για 10η χρονιά η Eurobank στηρίζει έμπρακα την Παιδεία. Ημερίδα στην Τρίπολη από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία. Διανομή τροφίμων στους πολύτεκνους της Αρκαδίας. Διαβάστε επίσης για την στήλη με τα νέα για τους Αγρότες. Στην Τρίπολη έρχεται η Συνήγορος του Πολίτη. Εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας. Οργανώνονται οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία. Με τον Γερμανό ομόλογό του συναντήθηκε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ημερίδα στο Άστρος για καινοτόμες και εναλλακτικές καλλιέργειες.
Επίσης διαβάστε για την ενθρόνιση ως Μητροπολίτη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους του Θεόκλητου. Επίσης διαβάστε άρθρο του Νίκου Δελφάκη με τίτλο: «Χαράτσι και Νομιμότητα».
Διαβάστε επίσης στις αθλητικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων»: Συνεχίσαν με νίκη οι έφηβοι του Αστέρα. Δεν τα κατάφεραν οι νέοι του Αστέρα. Η αγωνιστική δράση της Κυριακής στα τοπικά. Μπορούσε τη νίκη ο Παναρκαδικός με την Αχαϊκή, αλλά δεν τα κατάφερε. Τσιώλης: «Καθαρή και δίκαιη νίκη». Τέλος το αναλυτικό ρεπορτάζ της νίκης του Αστέρα Τρίπολης με τον Πανιώνιο που του δίνει τη δυνατότητα να ανέβει στην Τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League.
Τέλος στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας και τη στήλη «Καλημέρα Αρκαδια» διαβάστε: Κατεδαφίστηκε η επικίνδυνη Μάνδρα στη Βίλα Τουρκοβασίλη. Κλειστά Φαρμακεία στην Αρκαδία. Αυξάνονται οι πιέσεις για να δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα «Παραδείσια-Τσακώνα»! Αναβλήθηκε η συνέλευση Δημοτικών Υπαλλήλων της Αρκαδίας.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2972, Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Στις Αρκαδικές Ειδήσεις μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Έρχεται μπαράζ κινητοποιήσεων - Ξεσηκώνονται οι γιατροί στα Νοσοκομεία-  Κηρύχτηκε η Παρασκευή 30 Νοέμβρη ως «Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους.
Επίσης μπορείτε να διαβάσετε συντήρηση και ανακατασκευή κιγκλιδωμάτων στη Λεωφόρο ΟΗΕ. Παραγωγοί παρουσιάζουν αυθεντικά προϊόντα της Αρκαδικής γης. Σεμινάριο – εργαστήριο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης. Αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι της Τρίπολης μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου. Γενική συνέλευση στο Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ. Ανακοίνωση από τη Δ/νση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Πελ/σου για τα νέα μητρώα στους αιγοπροβατοτρόφους της Π.Ε. Αρκαδίας.
Ημερίδα στην Τρίπολη για Μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Αισιόδοξος ο Λυκουρέντζος ότι θα εκταμιευθεί η δόση των 42 δις €. Νέες αντιμισθίες αιρετών σε περιφέρεια και Δήμους. Πληρωμές οφειλομένων στους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Χωριό των Χριστουγέννων» στην Πλατεία Άρεως.
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε το Β’ ΜΕΡΟΣ Συνέντευξη με τον «βασιλιά» της Ξυλορακέτας στην Ελλάδα! «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ «ΠΑΣΑΡΕΛΑΣ». Τέλος στην στήλη του Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Γορτυνίας μετά την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κοντοβάζαινας. Συνεχίζονται οι εργασίες πεζοδρόμησης στην οδό «Εθνικής Αντίστασης».

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2971, Παρασκευή 23 Παρασκευή 2012

Στις Αρκαδικές Ειδήσεις μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Ο Κώστας Τζιούμης καταγγέλλει ότι … «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ». Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος επικαλείται πληροφορίες ότι ο Δήμος Τρίπολης έστειλε λίστες διαθεσιμότητας. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε εξαίρεση διακοπής ρεύματος στις ευπαθείς κατηγορίες καταναλωτών ζητά ο Κώστας Ζαχαριάς. Εργασίες για το γηροκομείο Μεγαλόπολης. Σε Παράλιο, Λεωνίδιο και Δημητσάνα κλείνουν εφορίες και ανοίγουν «Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων».
Ημερίδα «ηλεκτρονικό εμπόριο και σύγχρονη επιχείρηση». Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Λεωνίδιο. Δωρεάν τα παιδικά εμβόλια σε ανασφάλιστους και απόρους. 2ημερο εκδηλώσεων από το «Παγκάκι». ΠΕΣΥ - Ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων απέναντι στις αντισυνταγματικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη.
Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης. Κλείνουν για δύο ημέρες τα φαρμακεία. Ψήφισμα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ «κατά των εγκληματικών επιδρομών του Ισραήλ». Ψηφοφορία στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ «ΠΑΣΑΡΕΛΑΣ». Συνέντευξη με τον «βασιλιά» της Ξυλορακέτας στην Ελλάδα! Α’ ΜΕΡΟΣ. Ποδόσφαιρο-Δ΄ εθνική: Με κλήρωση ο καταρτισμός των 14 ομίλων για άνοδο από τα τοπικά. Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή για τις αυτοκτονίες σε Αρκαδία και Πελοπόννησο. Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για τα «Παραδείσια –Τσακώνα». Διαμαρτύρονται στη Βυτίνα για τα σκουπίδια.





Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2970, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Μεγάλες αντιδράσεις - ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ «ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ-. Η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή του. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε Κόντρα Τατούλη – ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο. 1.890.000 € ενέκρινε ο Λυκουρέντζος για  να πληρωθούν χρέη του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Λυκουρέντζος: "Έλεγχος για τις καθυστερήσεις των διαγωνισμών". Απολογισμός της συνάντησης εκπαιδευτικών και μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος Comenius στην Τρίπολη (Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, 28/10 – 4/11/2012)
Το Σάββατο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας. Νομοθετική πρωτοβουλία, που θα επιτρέπει την κινητικότητα φοιτητών από το τμήμα εγγραφής σε άλλο, με κοινωνικά κριτήρια. Ξεπέρασαν τις 28.000 οι διαδικτυακές υπογραφές για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ να καταργηθούν τα μνημόνια. Επετειακή Εκδήλωση στην 124 ΠΒΕ. Το όνομα του Θεοδωρου Κολοκοτρώνη δόθηκε στο γήπεδο του Αστέρα. Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες οµάδες τους ∆ήµους Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Τρίπολης. Η Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων εορτάστηκε στην Τρίπολη.
Στην έκθεση «Philoxenia» η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αλγοδυστροφία: Υπάρχει λύση; Γράφει ο Βασίλειος Δ. Αθανασόπουλος MSc Φυσικοθεραπευτής. Ειδικό φυλλάδιο διανέμεται σε υπηκόους τρίτων χωρών για την ενημέρωση τους σχετικά με το πρόγραμμα επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους. Η συναυλία της Χορωδίας Τρίπολης στο Άργος Ορεστικό.
Στις Αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε Άνετη επικράτηση για τους παίδες του Αστέρα. Το παρόν στο γήπεδο Φιλικών έδωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης. Βασιλακόπουλος: «Προβλήματα που θα διογκωθούν το νέο έτος». Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε παρεμβάσεις θα γίνουν στην περιοχή του Στρατοπέδου για το πρόβλημα με τις πλημμύρες. Συνεχίζονται οι αιτήσεις για θέσεις εργασίας στην Κυνουρία.



Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2969, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Απόφαση και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου- νέα άρνηση για διαθεσιμότητα και απολύσεις-. «Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι η κρίση θα αντιμετωπιστεί εκτός της δημοκρατικής διαδικασίας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε Εννέα παρεμβατικές πολιτικές προτάσεις σε όλους τους τομείς της δομής του κράτους και της οικονομίας αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο. «Τελείωσε το παραμύθι αυτό με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο Τατούλης.
Συντήρηση ξεκίνησε στις παιδικές χαρές της Τρίπολης.
Σάββας Σαββάκης: «Δεν κινδυνεύει να τεθεί ο Δήμος Τρίπολης υπό επιτροπεία». Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα έργα κατασκευής του γηροκομείου Λεωνιδίου. Πακιστανοί συνελήφθησαν για κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην Αρκαδία. «Ευχαριστώ» σε Γιαννακούρα γα την ηλεκτροδότησης του οικισμού «Θεολόγος» Κυνουρίας. Νομικά θα κινηθεί η Περιφέρεια αν δεν ολοκληρωθεί η «Ολυμπία Οδός». Με μεγάλη προσέλευση και ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η 1η Γιορτή Ανακύκλωσης στο Άστρος Κυνουρίας. Εκδηλώσεις μνήμης για την Εθνική Αντίσταση στην Τρίπολη. Αφιέρωμα στον ποιητή του Ταϋγέτου από το ΣΑΟΟ. Τρίπολη - Εκδήλωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.
Στις αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 3-0. Δήλωση του Τσιώλη. Τρεις αθλητές του ΚΟΑΤ στην ομάδα επίλεκτων της ΚΟΕ. Ατρόμητος Λάππα – Παναρκαδικός 1-1. Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε η έκθεση της ΕΣΕΕ για τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου.
Ξεκίνησε στο διαδίκτυο η καταγραφή προβλημάτων της Επαρχίας Γορτυνίας.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2968, Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Όλα όσα πρέπει να ξέρετε….δικαιούστε επίδομα θέρμανσης; Στη Β’ Ζώνη η Αρκαδία – Ποια είναι τα κριτήρια καθώς και η διαδικασία χορήγησης. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε η μέθοδος της Φυσικής Καλλιέργειας στο Δημοτικό Λαχανόκηπο της Τρίπολης. Καθαρισμός δασών και αλσών στο Δήμο Τρίπολης από 5μηνίτες της Κοινωφελούς Εργασίας. Συνάντηση μαθητών και καθηγητών στην Τρίπολη για την ημερίδα “EUROSCOLA”. Οι 17 υποψήφιοι για την εκλογή εξωτερικών μελών στο συμβούλιο διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Εκλογές στην Ένωση Δημητριωτών Γορτυνίας.
Κυλιόμενες 48ωρες αποχές αποφάσισαν οι δικηγόροι. Ημερίδα στο Λεωνίδιο για την Πράσινη Οικονομία και την  Απασχόληση. Η Αρκαδία αποκτά διεθνή συμφωνική ορχήστρα. Νέος Αρχηγός στο Πυροσβεστικό Σώμα. Νέες διακρίσεις στους σπουδαστές και τους καθηγητές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας.
Στις αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 87-85 – Επικράτηση στις λεπτομέρειες και νίκη «ανάσα» για τον ΣΕΦΑ. Δήλωση Γιάννη Καστρίτη. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος προπονήθηκε με την προαγωνιστική ομάδα του ΚΟΑΤ. ΑΕ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 48-40. Η αγωνιστική δράση του τοπικού την Κυριακή.
Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία δεν θα αργήσει η πληρωμή εργαζομένων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας της Αρκαδίας. Νέα παράταση για τα έργα στην Πλατεία Άρεως. Παραμένει τριεδρική η εκλογική Περιφέρεια Αρκαδίας.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2967, Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Στις Αρκαδικές Ειδήσεις μπορείτε  να διαβάσετε στο πρώτο θέμα ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου «Όχι» στις απολύσεις και από τη Μεγαλόπολη. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε διαφωνεί με τις απολύσεις υπαλλήλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Για προβλήματα στην δρομολογούμενη Διαχείριση Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μιλούν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ξεκινά επίσημα η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Με επιτυχία συνεχίζονται τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην Τρίπολη. Επεκτείνεται στην Αρκαδία η γεωγραφική ζώνη στην οποία αράγεται η επιτραπέζια Ελιά  ΠΟΠ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ». Θέατρο για τα παιδιά των Σχολείων στην Τρίπολη. Κανένα πρόβλημα θέρμανσης στα δημοτικά σχολεία της Τρίπολης. Γιορτή χειμώνα στην Αλωνίσταινα. Έκθεση Πελοποννησιακών Παραδοσιακών Προϊόντων Τουρισμού και Πολιτισμού θα γίνει στην Αθήνα.
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε η διάθεση εισιτηρίων για το ματς με Ατρόμητο. Πρόστιμο σε τρις ΠΑΕ. «Τρία στα τρία» ο όμιλος της ΑΕΚ στην Καλαμάτα. Σε φουλ ρυθμούς τα έργα του γηπέδου Κάρτσοβας. Τέλος στην στήλη του Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε σύμβαση για να τελειώσουν τα έργα στο Γηροκομείο Λεωνιδίου. Λύση μέσω ΕΣΠΑ για το δρόμο «ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ – ΠΑΡΑΛΟΓΓΟΙ»  στη Γορτυνία.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2966, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε στο σημερινό φύλλο των «Αρκαδικών Ειδήσεων και στο πρώτο θέμα της εφημερίδας: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ από την Αρκαδία. Ενίσχυση ανέργων για τις γιορτές. Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού για όσους ασφαλισμένους λαμβάνουν επιδότηση τακτικής ανεργίας. Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας: Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Την Κυριακή το αφιέρωμα στο συνθέτη Δημήτρη Λαγό στην Τρίπολη. Αφιέρωμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου στη Μεγαλόπολη.
Επίσης στις εσωτερικές σελίδες διαβάστε: Τη συγκυβέρνηση και τους 153 βουλευτές για τα νέα μέτρα καταγγέλουν οι τρίτεκνοι Μεγαλόπολης. Η σύσκεψη Λυκουρέντζου με τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών. Τι συζήτησε η επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων στην Τρίπολη. Σε 30.000 διακοπές ρεύματος μηνιαίως λόγω μη εξόφλησης προχωρά η ΔΕΗ. Σύλληψη στη Νότια Κυνουρία για παράνομη κατοχή όπλων! Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την αποπεράτωση του κτιρίου της Φάμπρικας στο Λεωνίδιο. Από το ΚΤΕΛ Αρκαδίας η μεταφορά  των μαθητών στο Δήμο Μεγαλόπολης.
Διαβάστε επίσης: Εργασίες στο δρόμο Βελτεσινίκο – Αμυγδαλιά – Κυράς Γεφύρι. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Το πρώτο που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι η συνεργασία». Νέα σύλληψη για ναρκωτικά στην Τρίπολη. Συνεδρίασε η Ομάδα Εργασίας για την στρατηγική της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου. Ξεκινά η προετοιμασία καταπολέμησης των κουνουπιών για το 2013 στην Πελοπόννησο. Οικολόγοι Πράσινοι από την Πελοπόννησο παρακολούθησαν το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Ντοκιμαντέρ για το βίο και την πολιτική διαδρομή του Γρηγόρη Λαμπράκη από το σκηνοθέτη Στέλιο Χαραλαμπόπουλο.
Στις αθλητικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων» διαβάστε: Έπιασε «160» ο Αστέρας στη Super League. Καλή εμφάνιση Κουρμπέλη με την ελπίδων. Ξεσπά με ανακοίνωσή της η Δόξα για όσα έγιναν στο ματς με τον Πανθυρεατικό. Κάλεσμα Αρκαδικού στον κόσμο. Ήττα για τις νεάνιδες του ΣΕΦΑ στο Βόλεϊ. Πέντε παίκτες του Αρκαδικού στο TOP-10. Τέλος διαβάστε άρθρο του Φώτη Αλεξόπουλο με θέμα «Ποιοι θέλουν να “κάνουν κακό” στον Αρκαδικό;»
Τέλος στην τελευταία σελίδα και την στήλη «Καλημέρα Αρκαδίας» διαβάστε: «Τρίπολη-Καλαμάτα» - Εξώδικο για την καθυστέρηση παράδοσης του τμήματος «Παραδείσια – Τσάκωνα». Ο Λυκουρέντζος για την πληρωμή 25 € στα Δημόσια Νοσοκομεία. Τεράστιες ποσότητες πετρελαίου κάτω από την Πελοπόννησο;

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2965, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε στο σημερινό φύλλο των «Αρκαδικών Ειδήσεων» και στο πρώτο θέμα: Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε ότι δεν θα σταλούν στοιχεία για απολύσεις υπαλλήλων. Κάθετη διαφωνία για όλα τα μέτρα που αφορούν διαθεσιμότητα, μεταφορά ή μετάταξη. Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας: Συλλήψεις στην Αρκαδία. Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες πεζοδρόμησης του κέντρου της Τρίπολης. Πρώτο Σύλλογος ο ΑΣ Λεωνιδίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα TAEKWON DO Παίδων.
Στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας διαβάστε: Ορειβατική πορεία για τον ΕΟΣ στο Μαίναλο. Διήμερο αφιέρωμα στον ποιητή του Ταϋγέτου Νικηφόρου Βρεττάκου από τον ΣΑΟΟ. Το μήνυμα του ΠΑΜΕ Αρκαδίας για το Πολυτεχνείο. Εκδρομή και επίσκεψη αγροτών της Τρίπολης στην έκθεση “FRUIT LOGISTICA 2013” στο Βερολίνο. Ανοίγουν τα καλοριφέρ στα σχολεία της Τρίπολης. Κατατέθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για τη μελέτη του Ανάβαλου. Λυκουρέντζος προς Περιφερειάχρες Υγείας : «Ελέγξτε τις δαπάνες στα νοσοκομεία!». Ομιλία του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Ζαχαριά στην ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό. Τμήμα γυμναστικής γυναικών στη Βόρεια Κυνουρία.
Επίσης διαβάστε για τις αγροτικές εναλλακτικές καλλιέργειες στο επίκεντρο της ημερίδας στην Κοντοβάζαινα. Χρηματοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού από το Πράσινο Ταμείο για το 2012. Παιδικό κουκλοθέατρο στην Τρίπολη. Αυξημένη δυναμική ένταξης και απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο. Συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος  για ληστεία στη Σπάρτη. Δημιουργία Παρατηρητηρίου για την πρόσληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Απογραφή συνταξιούχων ΙΚΑ. Αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και κατάργηση φοροαπαλλαγών. Παράταση για επιδοτούμενο πρόγραμμα στην Τρίπολη.
Διαβάστε για το άρθρο του κ. Σάββα Σαββάκη με θέμα «Φορολογική Αποκέντρωση», καθώς επίσης και αρθογραφίες των κ.κ. Νίκου Δελφάκη, Δημήτρη Αποστολόπουλου και Δημήτρη Μπερτζελέτου. Στις αθλητικές σελίδες διαβάστε δηλώσεις του Γιώργου Τζήλου και του Τζανή μετά τη σπουδαία νίκη του Παναρκαδικού. Εγκαθίσταται ο εργολάβος στο γήπεδο Φιλικών!
Τέλος διαβάστε στην τελευταία σελίδα και τη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία»: Γλιτώνουν την απόλυση οι Δημοτικοί Υπάλληλοι στην Αρκαδία τουλάχιστον για το 2012. Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα τοποθετηθούν σε όλο το κέντρο της Τρίπολης! Πυρ και μανία οι νεοδημοκράτες στη Μεσσηνία για την καθυστέρηση παράδοσης της παράκαμψης για τις στροφές στο δρόμο Τρίπολης – Καλαμάτα.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2964, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε στο πρώτο θέμα των «Αρκαδικών Ειδήσεων»: Το Υπουργείο Πολιτισμού άναψε «Πράσινο φως» για τη μονάδα σκουπιδιών, που θα λειτουργεί στον Άγιο Κωνσταντίνο. Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας: Χωρίς σίτιση οι φοιτητές της Τρίπολης από το Σεπτέμβριο. Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων.
Διαβάστε επίσης στις σελίδες της εφημερίδας και στα θέματα της επικαιρότητας: Νέες θέσεις εργασίας για ευάλωτες ομάδες στους Δήμους Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Τρίπολης. Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ. Σχολές γονέων στην Τρίπολη από το Κέντρο εξαρτήσεων (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ). Νέα σιδηροδρομική εκδρομή το Σαββατοκύριακο σε Αρκαδία και Πελοπόννησο. Αντιδρούν οι γονείς της Αρκαδίας για τα νέα μέτρα στο χώρο της υγείας. Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων τοποθετήθηκαν στην Πλατεία Πετρινού. Τράπεζα χρόνου από την ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας. Επίσης διαβάστε για την εγκύκλιο για την κατάργηση οργανικών θέσεων σε δημόσιες υπηρεσίες, περιφέρει και δήμους. Δωρεάν check-up για τους κατοίκους της Πουρναριάς στη Γορτυνία! 
Διαβάστε επίσης στις αθλητικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων»: Λύγισε στο τελευταίο δεκάλεπτο η Άμιλλα επί του Ιπποκράτη Κω. Δεν τα κατάφερε ο Αρκαδικός στα Τρίκαλα και ηττήθηκε με 72-56. Πως είχαν τα ματς τόσο της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών όσο και Γυναικών αυτό το Σαββατοκύριακο. Τέλος στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας και τη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία», διαβάστε: Έρανος από τους ομογενείς Αρκάδες της Αμερικής για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Ενίσχυση δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο κέντρο του Οικισμού της Στεμνίτσας. Περιορισμοί προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα μέχρι το 2016!

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2963, Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Θρίλερ με την απαίτηση της τρόικας για άμεση διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων - θα δοθούν λίστες απολύσεων στην Αρκαδία; Επίσης μπορείτε να διαβάσετε, βέβαιος ο Περιφερειάρχης ότι θα λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών μέχρι το τέλος του 2015. Αντίδραση της Ένωσης Περιφερειών για τα τελευταία μέτρα. Ακυρώθηκαν οι εκλογές για το συμβούλιο διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη. "Πράσινο φως" για τη ρύθμιση παλαιών δανείων με εγγύηση του ΕΤΕΑΝ. Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων εξαγοράς τμήματος βοσκοτόπου από αποκατεστημένους κτηνοτρόφους.
Απάντηση της ΚΕΔΕ στον υπουργό Εσωτερικών για το θέμα της θέρμανσης των σχολείων. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν δάσκαλοι και καθηγητές, την Τρίτη και την Τετάρτη. Ντοκιμαντέρ για το βίο και την πολιτική διαδρομή του Γρηγόρη Λαμπράκη. Δημοτικό ιατρείο θέλουν να λειτουργήσουν στη Νότια Κυνουρία. Για το 13ο Ανοιχτό TavloGroup ετοιμάζονται στον Πλάτανο Κυνουρίας. Σε νέες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί. Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Λεωνίδιο για τα Εισόδια της Θεοτόκου.
Στις αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε Πανθρακικός – Αστέρας Τρίπολης 1-0, κατώτερος του αναμενομένου, άφησε βαθμούς στην Κομοτηνή. Αναλυτικό ρεπορτάζ για το παιχνίδι Παναρκαδικός – Δόξα Νέας Μανωλάδας 3-2. Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε τι αλλάζει στα Δημοτικά Συμβούλια και τους Δήμους της Αρκαδίας με το νέο μνημόνιο. Κλείνει η χωματερή στη Γορτυνία.


Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2962, Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε στο πρώτο θέμα των «Αρκαδικών Ειδήσεων» του σαββατιάτικου φύλλου: Θα αναστηλωθεί το κάστρο στο Παράλιο; Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας. Το αίτημα προς την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας: Εκδηλώσεις μνήμης για την Εθνική αντίσταση . Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο στην Αρκαδία. Την Τετάρτη η Γενική Συνέλευση της «Μαντινειακής Συμπολιτείας».
Επίσης διαβάστε στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας: Υπόμνημα φοιτητών για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τρίπολη – Αφιέρωμα στο συνθέτη Δημήτρη Λάγιο. Κατά 29,6% έπεσε η οικοδομική δραστηριότητα στην Πελοπόννησο. Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Τρίπολη. Ξεκινά απογραφή συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Νέες κινητοποιήσεις από εργαζομένους του Δήμου. Ρυθμίσεις οφειλών προς το Δήμο Τρίπολης σε 60 δόσεις.
Επίσης η γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη. Τριήμερο δράσεων στην Τρίπολη για τη μέθοδο της φυσικής Καλλιέργειας. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην κλείσει το Χημείο της Τρίπολης. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την προστασία καταναλωτή στην Τρίπολη. Άρθρο του κ. Τάσου Παπαζαχαρία, καθώς και οι στήλες Με μια ματιά, Καλημέρα κ. Πρόεδρε και Η πίσω πλευρά στα γεγονότα και πρόσωπα.
Στις αθλητικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων» διαβάστε για τα τελευταία νέα του Αστέρα Τρίπολης. Κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό από τον Παναρκαδικό. Πρόσκληση ενδιαφέροντος για σχολές προπονητών από την ΕΟΚ! Δουλεύει στις «αδυναμίες» της η Άμιλλα. Η αγωνιστική δράση στην Α2 σε Άνδρες και Γυναίκες. Επίσης στην τελευταία σελίδα και στη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία» διαβάστε: Θα αξιοποιηθεί το κτίριο του Σανατορίου στα Μαγούλιανα Γορτυνίας; Υποβαθμίζονται τρία σημαντικά τμήματα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα στο Βοσυνιώτειο – Έρχονται Παραιτήσεις;


Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2961, Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε στο πρώτο θέμα των «Αρκαδικών Ειδήσεων» Νέα στοιχεία σοκ από τη στατιστική υπηρεσία. Ανεργία 23,3 % στην Πελοπόννησο όταν πέρυσι ήταν στο 16,5% ΗΕλληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τον εποχιακά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας. Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας: Σε καταγραφή και μελέτες για προβληματικούς δρόμους της Αρκαδίας προχωρά η αιρετή Περιφέρεια! 33χρονη συνελήφθη στην Τρίπολη για χρέη 48.000 €. Στα 25 € θα κοστίζει η εισαγωγή σε νοσοκομείο!
Επίσης διαβάστε στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας: Παρουσίαση βιβλίου τη Δευτέρα στην Τρίπολη. Μουσική εκδήλωση με τον Δώρο Δημοσθένους στην Τρίπολη. Διακόπηκε το δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο μνημόνιο. Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης. Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Γραφείο για αγρότες συστάθηκε και λειτουργεί στο Δήμο Τρίπολης. Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Τρίπολης για τα προβλήματα του μουσικού σχολείου. Δεν κλείνει το παράρτημα του ΚΑΠΗ στην οδό «Παπαρηγοπούλου».
Επίσης διαβάστε για θέματα της τοπικής επικαιρότητας: Πλήρωση 32 κενώ θέσεων επικουρικών ιατρών σε περιφερειακά νοσοκομεία. Ο τρόπος και το κόστος αυτοαπογραφής των επιχειρήσεων ανακοινώθηκε από το Επιμελητήριο. Ανακοινώσεις για τα έργα στους οδικούς άξονες Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη. Διαβάστε επίσης τα άρθρα των ειδικών διατροφολόγων Δημήτρη Μπερτζελέτο και Βασιλική Δέδε για το Μητρικό Θηλασμό.
Τέλος στις αθλητικές σελίδες της εφημερίδας μας διαβάστε: Ο Ουσέρο το γκολ της 9ης αγωνιστικής. Συνεχίζεται η προετοιμασία για το ματς στην Κομοτηνή για τον Αστέρα. Τέσσερις παίκτες του ΣΕΦΑ στα TOP-10 της Α2. Με επιτυχία ο Άθλος Μαινάλου.
Τέλος διαβάστε στην τελευταία σελίδα των «Αρκαδικών Ειδήσεων» και την στήλη «Καλημέρα Αρκαδία»; Ψηφίστηκε το μνημόνιο. Δύο «ναι» και ένα «όχι» οι Βουλευτές Αρκαδίας. Έργα για το δρόμο «Παραλόγγοι – Τριπόταμα» στη Γορτυνία; Με»διαθεσιμότητα» κινδυνεύουν άμεσα πολλοί Δημόσιοι Υπάλληλοι και στην Αρκαδία!

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2960,Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα από το πρόγραμμα Jessivca Νέα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.Επίσης μπορείτε να διαβάσετε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου από γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου.Οδοιπορικό από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος – «Η εκκλησία που παροικεί στην Τρίπολη».Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 θα ισχύσει η επέκταση της ΔΕΑΥΤ στο σύνολο της εδαφικής περιοχής του Δήμου Τρίπολης.
Διευκρινίσεις από τη Χ. Ζαμπαθά για τις εξελίξεις με το ΚΑΠΗ Τρίπολης. Με τον Υπουργό Υγείας της Αλβανίας συναντήθηκε ο Α. Λυκουρέντζος. Στην 8η πανελλαδική άσκηση επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης συμμετείχε η ομάδα διάσωσης Αρκαδίας. Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Τρίπολης. Επιστολή του πρώην Δημάρχου Γόρτυνος προς τον Περιφερειάρχη για έργα. Κάγκελα στον πεζόδρομο Δεληγιάννη. Π. Τατούλης: «Δεν θα δεχθούμε την οποιαδήποτε καθυστέρηση παράδοσης του δρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας».
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννενα 2-0, αναλυτικό ρεπορτάζ. ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΌΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ 81-63. Τέλος στην στήλη  Καλημέρα Αρκαδία   μπορείτε να διαβάσετε κυκλοφοριακές αλλαγές θα γίνουν σε δρόμο της Τρίπολης. Χρήματα εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για τους πέντε Δήμους της Αρκαδίας.
Για εκλογές ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Αρκαδίας.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2959, Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2012

Στις Αρκαδικές Ειδήσεις μπορείτε να διαβάσετε μεγάλο αφιέρωμα – Ο σημαντικός ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Περιφερειακό Φόρουμ στην Τρίπολη για την ενέργεια και το περιβάλλον. Τι είπαν οι πέντε ευρωβουλευτές που ήρθαν στην Αρκαδική Πρωτεύουσα.
Επίσης μπορείτε να διαβάσετε εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ιατρικό εξοπλισμό μέσω ΕΣΠΑ διεκδικεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Μαθητές από όλη την Ευρώπη επισκέφθηκαν την Γορτυνία. Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε στην 29η Γιορτή του Καστάνου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας. Παράταση καταβολής των εισφορών του ΙΚΑ ζητάει ο εμπορικός κόσμος. Στις 24 Νοεμβρίου η τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητου. Τριήμερη απεργία από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Στις αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε έκλεισε ο Σιγκούνα και επίσημα ο Αρκαδικός. Τέλος την στήλη του Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε ικανοποίηση στο Δήμο Τρίπολης για τις εξελίξεις σχετικά με τη μονάδα στερεών Αποβλήτων. Εγκαίνια για το κοινωνικό παντοπωλείο Τρίπολης – Ποιοι θα έχουν πρόσβαση. Μεγάλη ένταση μέσα στο ΠΑΣΟΚ και σκληρή δήλωση Οδυσσέα για Ξενογιαννακοπούλου.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2958, Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε στο σημερινό φύλλο των «Αρκαδικών Ειδήσεων» και στο πρώτο θέμα: Λύση για τα σκουπίδια της Τρίπολης. Θετική εξέλιξη για το μείζον αυτό πρόβλημα. Άνοιξε ο δρόμος για να λειτουργήσει μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων στον Άγιο Κωνσταντίνο. Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο «Τρίπολη-Καλάματα». Κλείνουν τα φαρμακεία στις 7 Νοεμβρίου. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στην Τρίπολη.
Επίσης διαβάστε στις υπόλοιπες σελίδες της εφημερίδας: Απεργιακή συγκέντρωση Εργατικού Κέντρου και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη στην Τρίπολη. Στην πλατεία Πετρινού η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εργαζόμενους, ανέργους, εκπαιδευτικούς και φοιτητές στην Τρίπολη. Το ζήτημα των εκτιμήσεων των ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις και η έλλειψη προσωπικού στον ΕΛΓΑ Τρίπολης. Πρόταση για να εμταχθεί το έργο «αποχετευτικό δίκτυο της Καρύταινας» στο ΕΣΠΑ. Ημερίδα στο Καστρί με θέμα τη γνωριμία με το βασίλειο των μανιταριών. Ημερίδα στην Κοντοβάζαινα για τις εναλλακτικές αγροτικές καλλιέργειες.  Ενημέρωση ομιλία στα μόνιμα στελέχη του 11ου Συντάγματος Πεζικού για την πρόληψη των εξαρτήσεων. Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet. Η θέση των Αστυνομικών υπαλλήλων για το περιστατικό στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου: «Στιγμιαίο λάθος η χρήση χημικών». Πρόσθετη πληρωμή προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012, ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ σε 7300 δικαιούχους. Από την 1η Δεκεμβρίου η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας του ΟΑΕΕ. Πέτρος Τατούλης: «Απορρίπτουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως σκηνοθετημένη διαδικασία εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων». Το Σαββατοκύριακο ο «Άθλος Μαινάλου 2012» στη Βυτίνα! Διεθνής Εικαστική Έκθεση προς τιμή του Τεξανού – Αρκάδα Καλλιτέχνη Ζωγράφου και Δασκάλου Bill Komodore (Βασίλη Κουμουνδούρου). Ομάδα κληρικών και λαϊκών εργάστηκαν για τον καθαρισμό του Ιερού Μετοχίου του Αγίου Νικολάου, της Μονής Προδρόμου. Άρθορ του Δ. Μπερτζελέτου: «Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;». Νέα απεργία τη Δευτέρα στα ΜΜΕ.
Διαβάστε στις αθλητικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων»: Καταιγιστική στην επίθεση με «απαντήσεις» και για την άμυνα η Φαλαισία. Απαντήσεις για το γήπεδο Τένις στο ΔΑΚ… Συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αστέρα. Τέλος στην τελευταία σελίδα και τη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία» διαβάστε: Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στον Άγιο Κωνσταντίνο. Συζητούν ξανά στο Υπουργείο Παιδείας το ενδεχόμενο να ξαναλειτουργήσει το γυμνάσιο Δημητσάνας; Σημαντικά κοιτάσματα Πετρελαίου στην Πελοποννήσο;

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Φύλλο 2957, Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Δύο σημαντικές αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου για τα έργα στην Πλατεία Άρεως. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε διεθνές συνέδριο στην Τρίπολη για το αρχαιολογικό έργο στην Πελοπόννησο. Ομάδα σχεδιασμού προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα θα συμμετέχουν αστυνομικοί υπάλληλοι από την Αρκαδία. Ο Φορέας Πάρνωνα συμμετείχε στη γιορτή που έγινε στις Καρυές. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει παραδοθεί στους Πελοποννήσιους πολίτες το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα.
Επίσης διαβάστε σε θέματα της επικαιρότητας: Συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του κρατιδίου του Έσσεν της Γερμανίας. Νέα ερώτηση στη Βουλή για την έλλειψη προσωπικού στον ΕΛΓΑ Τρίπολης. Εκτός από την Τρίπολη και η Σπάρτη θέλει αεροδρόμιο. Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού στην Αρκαδία. Οστεοαρθρίτιδα γράφει ο Βασίλειος Δ. Αθανασόπουλος MSc Φυσικοθεραπευτής.
Στις αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΛΠΙΔΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-4. Πέντε παίκτες του Αρκαδικού στα TOP – 10. Προπόνηση κλιμακίου μπάσκετ στην Τρίπολη. Τέλος στην στήλη του Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε η εκδρομή του ΚΑΠΗ στο Μέγαρο Μουσικής. Καστάνιτσα – γιορτή Καστάνου 2012: Πολιτισμός – ψυχαγωγία – προοπτική – ανάπτυξη – εθελοντισμός…