Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2993, Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες στο πρώτο θέμα Μειωμένος κατά 20,5% σε σχέση με πέρυσι - προϋπολογισμός … κρίσης στην Τρίπολη. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε πόλος έλξης το Χωριό των Χριστουγέννων στην Πλατεία Άρεως. Άνοιξε το «Παραδείσια – Τσακώνα». Την Κυριακή εγκρίνει προϋπολογισμό το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Στις 6 Ιανουαρίου στήνονται κάλπες σε δήμους και Περιφέρεια.  Πληρώνει ο ΕΛΓΑ στην Αρκαδία.
Επίσης διαβάστε στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας: Επίδομα ανεργίας πληρώνει ο ΟΑΕΔ. Θα παραμείνουν στα κτήρια που στεγάζονται τα δύο ΚΑΠΗ Τρίπολης για το πρώτο εξάμηνο του 2013. Κατάργηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου; Αναγνώριση του Χιονοδρομικού στο Προεδρικό Διάταγμα του Μαινάλου ζητούν οι ξενοδόχοι της Αρκαδίας. Πρωτοχρονιάτικη συναυλία από τη Χορωδία Τρίπολης. Γιορτινές εκδηλώσεις στη Στεμνίτσα. Παράταση αιτήσεων για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού. Εφαρμογή «Ανακαλύψτε τη Γορτυνία» για smartphones. Πολυσέλιδο Αφιέρωμα στη Γορτυνία από το περιοδικό ΕΠΑΘΛΟ. Ανοιχτό το γραφείο του Δημάρχου ανήμερα την Πρωτοχρονιά.
Στις Αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 0-1, μεγάλο διπλό στη Μεσσήνη το «τριφύλλι».
Προβληματίζουν τα συνεχόμενα ντέρμπι τους Δρομείς. Ανακοίνωση ΛΕ.ΜΟ. Τρίπολης. Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο κλειστό του ΑΚΔ Τρίπολης. Οι επιτυχίες της ομάδας μπάσκετ της Γορτυνίας και οι ευχαριστίες στο Δήμαρχο. Τέλος στην στήλη του Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου τα αιτήματα των Δήμων της Αρκαδίας για προσωπικό. Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης για το 2013.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2991, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανειακών συμβάσεων ζητά ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας – Ρυθμίσεις για τα δάνεια. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε συνάντηση Υπουργού Υγείας με τη διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Αφήστε εκατό λουλούδια ν’ ανθίσουν» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Κυνουρίας. Αφιέρωμα για τη Γορτυνία στην τριμηνιαία έκδοση της Εταιρείας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων.
Αιτήσεις συμμετοχής στη «Θερμοκοιτίδα Απασχόλησης». Παραμονή Χριστουγέννων με την ΕΡΑ Τρίπολης. Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης. Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ν. Κυνουρίας. Συνεργασία Ανοιχτού Πανεπιστημίου με ΟΤΑ και Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί. Νέο πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου.
Στις Αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε μπήκε κανονικά στην προπόνηση ο Περόνε. Έχει ξεκινήσει η διάθεση των ημερολογίων των ASTERAS FANS. Χωρίς γήπεδο να προπονηθεί ο Παναρκαδικός. Με τέσσερις Πανελλήνιες διακρίσεις αποχαιρετά το 2012 ο Α.Σ. ΑΡΚΑΣ. Νέα μετάλλια για τους αθλητές του ΚΟΑΤ. Τέλος στην στήλη του Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε μειωμένη τουριστική κίνηση αναμένεται τις γιορτές στην Ορεινή Αρκαδία. Εξαιρετική η συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού στην γιορτή ανακύκλωσης στον Τυρό Κυνουρίας.


Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2990, Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Διαβάστε στο σημερινό φύλλο των «Αρκαδικών Ειδήσεων» και στο πρώτο θέμα: Διαγραφές προστίμων στο Δήμο Τρίπολης, αν αναγνωριστεί η κύρια οφειλή. Ποιους αφορά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης διαβάστε στη πρώτη σελίδα της εφημερίδας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πλατεία Βαλτετσίου. Την Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για το τέλος ακινήτων. Νέο εορταστικό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα της Τρίπολης. Επίσης διαβάστε στις εσωτερικές σελίδες και στα θέματα της τοπικής επικαιρότητας: Τρίπολη-Εκδηλώσεις για το Νέο Έτος 2013. Χριστουγεννιάτικη γιορτή από μαθητές της Μεγαλόπολης. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πλατεία Βαλτετσίου. Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης. Αντιδράσεις στην Πελοπόννησο για τις φημολογούμενες συγχωνεύσεις τμημάτων του Πανεπιστημίου. Επιταχύνονται οι διαδικασίες αδειοδότησης των τουριστικών επενδύσεων στην Πελοπόννησο. Στους κορυφαίους σταθμούς της Ελλάδας η Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης. Διαφωνεί το επιμελητήριο με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Η διαθεσιμότητα στο επίκεντρο της συγκέντρωσης του ΕΚΑ στην Τρίπολη.
Διαβάστε για τα Οικονομικά Νέα, καθώς επίσης: Από τον Σεπτέμβριο του 2013 τα δημόσια ΙΕΚ περνούν στις περιφέρειες. Θεατρική παράσταση από το 3ο σύστημα προσκόπων Τρίπολης. Προμήθεια αντιδραστηρίων αιμοδοσίας με συνοδό εξοπλισμό για τον έλεγχο του αίματος ενέκρινε ο Α. Λυκουρέντζος. Συγκέντρωση Φαρμάκων ξεκίνησε στη Νότια Κυνουρία. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μεγαλόπολης. Θέρμανση στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.
Διαβάστε επίσης στις αθλητικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων»: Δεν προπονήθηκε την Τρίτη ο Κάστελς. Δεύτερη σερί νίκη για τους Νέους του Αστέρα. Καλαντζής: «Καθόλου καλός απολογισμός στα τελευταία ματς». Τσαμπούρης: «Να βρούμε λύσεις στα κακώς κείμενα». Στο ΣΕΦΑ βρέθηκαν οι ακαδημίες του Αρκαδικού. Καστρίτης: «Τα αποτέλεσμα μετράει, αλλά αρκετά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε». Αλέξανδρος Σιγκούνας: «Περισσότερη δουλειά εν’ όψει του ματς με Ηράκλειο». Παπαδάκης: «Περίεργα συναισθήματα που επιστρέφω στην Τρίπολη». Στις πρώτες θέσεις του Α’ τοπικού οι Δρομείς! Γρηγόρης Παναγιώταρος: «Το κίνητρο το είχαν τα παιδιά πριν μπουν στο ματς». Χαράλαμπος Μπακιρτζίδης: «Δεν φοβηθήκαμε καθόλου το ματς».
Τέλος στην τελευταία σελίδα και στη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία» διαβάστε: Ήρθαν χρήματα για να πληρωθούν έργα του «Θησέα» στο Δήμο Τρίπολης. Συζήτηση για την καλύτερη φύλαξη της παλαιάς χωματερής στο Πλάτωμα. Ανάγκη για προσωπικό έχει ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2989, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Διαβάστε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας και στο πρώτο θέμα των «Αρκαδικών Ειδήσεων»: Θα υποβληθεί πρόταση για να υλοποιηθεί δράση απασχόλησης γυναικών στη Γορτυνία. Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας: Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά Μπασιάκου. Διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο. ΟΑΕΔ: Την Παρασκευή η καταβολή δώρου στους ανέργους της Αρκαδίας.
Επίσης διαβάστε στις εσωτερικές σελίδες και στα θέματα της επικαιρότητας: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και bazaar στο Άστρος. Ενεργειακή αναβάθμιση στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου και εγκατάσταση μονάδας καύσης βιομάζας. Σε αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού προχωρά η Περιφέρεια. Ρεαλιστικούς στόχους για επενδύσεις στην υγεία ζήτησε ο Τατούλης. Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Τρίπολης για την τελευταία Κυριακή του 2012. Απόφαση επιτρέπει στα καταστήματα να παρμείνουν ανοιχτά τις δύο τελευταίες Κυριακές του 2012. Απόσυρση του άρθρου για λειτουργία τις Κυριακές ζητά ο Εμπορικός κόσμος.
Διαβάστε για τις νέα για τους Αγρότες καθώς και τα οικονομικά νέα και επίσης: Μανταρίνια και πορτοκάλια συνέλεξε η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας στο Λεωνίδιο. Συνεχίζεται η διανομή δωρεάν τροφίμων σε τρίτεκνους της Τρίπολης. Τροχαίο με νεκρή στην παλαιά Εθνική οδό Τρίπολης – Πατρών. Στο Β’ Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας Βουλγαρίας συμμετείχε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Εγκρίθηκε πίστωση για τη ΔΕΥΑΤ.
Στις αθλητικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων» διαβάστε: Το «πρέσινγκ» και η έλλειψη συγκέντρωσης παραλίγο να κάνουν ζημιά στον Αρκαδικό. Τι έγινε στα ματς της 10ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών. Τι έγινε στα ματς της 7ης αγωνιστικής της Α2 Γυναικών. Πάλεψε αλλά έχασε στις λεπτομέρειες η Άμιλλα επί της ΦΕΑ.
Τέλος διαβάστε στην τελευταία σελίδα και τη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία»: Έρχονται πιο κοντά Τρίπολης και Καλαμάτα. Ξενώνας για 20 κακοποιημένες γυναίκες θα λειτουργήσει στο Δήμο Τρίπολης – Σύντομα θα γίνουν προσλήψεις.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2988, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Διαβάστε στο σημερινό φύλλο και στο πρώτο θέμα της εφημερίδας. Πρόταση θα υποβληθεί στο ΕΣΠΑ για να αναπτυχθούν δημόσιες τουριστικές υποδομές στο Μαίναλο. Για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αναβάθμιση υποδομών ορεινού, ημιορεινού τουρισμού και δημιουργία πυρήνων τουριστικής ανάπτυξης. Επίσης στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας διαβάστε για το Συμβουλευτικό Κέντρο Ισότητας που εγκαινιάστηκε στην Τρίπολη.
Στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας και για τα θέματα της επικαιρότητας διαβάστε: Κινητοποιήσεις από τους πολιτικούς συνταξιούχους της Αρκαδίας. Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τον «Ορφέα» Τρίπολης. Εκδήλωση με θέμα: «Τα αρχεία στη Λογοτεχνία». ΔΕΗ: νέος διαγωνισμός για τα φωτοβολταϊκά στη Μεγαλόπολη. Νότια Κυνουρία – Εργασίες θωράκισης στο λιμάνι της Σαμπατίκης. Θετική εξέλιξη για το τμήμα Παραδείσια – Τσάκωνα. Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος στην Στεμνίτσα. Τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο γιόρτασε η Ριζοσπηλιά Γορτυνίας. Τρόφιμα μοιράστηκαν σε εκατοντάδες οικογένειες τριτέκνων της Τρίπολης. Τα προεόρτια των Χριστουγέννων γιόρτασαν τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου.
Επίσης διαβάστε για τα Οικονομικά Νέα και τα Νέα για τους Αγρότες και επίσης: Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει το «Χαμόγελο» στην Τρίπολη. Χριστουγεννιάτικο τρένο έρχεται στη Μεγαλόπολη. Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο κέντρο της Τρίπολης. Ανταπόκριση πέρα από κάθε προσδοκία στην πρόσκληση αλληλεγγύης από Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και ΕΡΑ. Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών ο Πέτρος Τατούλης.
Επίσης στις αθλητικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων» διαβάστε: Αφοπλισμένος επιθετικά εκτός Τρίπολης ο Αστέρας. Ακόμη μία ήττα με 2-0 από τον ΟΦ Ηρακλείου. Τσιώλης: «Θέλαμε να κλείσουμε τον α’ γύρο διαφορετικά». Χωρίς εκπλήξεις το ματς της Κυριακής στα τοπικά. Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης ο Παναρκαδικός στον Εθνικό Μελιγαλά του οποίου και επικράτησε με 3-0. Στην Β’ Εθνική και τη νέα σεζόν η ομάδα ανδρών του Ομίλου Τένις της ΑΕΚ. Πέρασε άνετα και από το Άστρος η γυναικεία ομάδα Βόλεϊ του ΣΕΦΑ!».

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2987, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Στις Αρκαδικές Ειδήσεις μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα υπογράφεται προγραμματική σύμβαση και προχωρά η αντιπλημμυρική προστασία στο Αλφειό. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε για 2η συνεχόμενη χρονιά το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Ειδικού Σχολείου Κάψια. «Οποιαδήποτε μεταβολή, εμπλοκή ή καθυστέρηση στην Ολυμπία Οδό αποτελεί casus belli» λέει ο Περιφερειάρχης. Το απόγευμα της Τρίτης συνεδριάζει το Δ.Σ. Τρίπολης. Την πρόσληψη πρόσθετου επικουρικού ιατρικού προσωπικού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο υπέγραψε ο Λυκουρέντζος..
Άνετα και γρήγορα ταξίδια σε πολλούς αυτοκινητόδρομους, με έναν και μόνο πομποδέκτη. Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ποιήματα και κάλαντα από τα παιδιά του κατηχητικού του Αγίου Βασιλείου. Εκδήλωση στην Τρίπολη για την καλλιέργεια με Φυσικό Τρόπο. Απογραφή όλων των συνταξιούχων λόγω θανάτου καθώς και των προσώπων που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των άγαμων θυγατέρων. Νέα διάταξη για τις μετεγγραφές φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Το Δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα.
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε νέες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον ΚΟΑΤ το Σ.Κ. Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε υπάρχει απόφαση παραμονής του στρατοπέδου στην Τρίπολη; Την έχει δει κανείς; Θέμα χρόνου η επίσημη έναρξη λειτουργίας του χιονοδρομικού. Μεγάλες αντιδράσεις για τα έργα που εκπέμπονται από τη φωτιά στο σκουπιδότοπο.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2986, Παρασκευή14 Δεκεμβρίου 2012

Διαβάστε στο σημερινό φύλλο και στο πρώτο θέμα: «Αιτήσεις για το Κοινωνικό Ιατρείο. Για ανασφάλιστους, άστεγους και άτομα που έχουν χαμηλό εισόδημα που θα λειτουργήσει ο Δήμος Τρίπολης». Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Μουσείο υδροκίνησης Δημητσάνας. Τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ για καλό σκοπό στη Μεγαλόπολη.
Επίσης στις εσωτερικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων» και στα θέματα της επικαιρότητας διαβάστε: Συνεχίζεται η χορήγηση φαρμάκων μόνο με μετρητά στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Εγκαινιάστηκε η έκθεση Πελοποννησιακών προϊόντων στην Αθήνα! Ερώτηση του Κώστα Ζαχαριά για τα λειτουργικά προβλήματα του ΕΚΑΒ. Απεργούν οι εργαζόμενοι του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου. Εννέα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας. Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Κατηγορηματική άρνηση των εμπόρων της Τρίπολης για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Στο 20,1% εκτινάχθηκε η ανεργία στην Πελοπόννησο. Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Επίσης διαβάστε: Πέτρος Τατούλης: Η αποκατάσταση της χωματερής στο Πλάτωμα είναι πρώτη προτεραιότητα. Διαμαρτυρία επαγγελματιών του Άστρους για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Για εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ μιλά το ΠΑΜΕ. Για θέματα υγείας διαβάστε: Άρθρο του Βασίλειου Αθανασόπουλου με θέμα Τενοντίτιδα Ώμου. Οι γιατροί σταματούν από τη Δευτέρα την πίστωση προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Στις αθλητικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων» διαβάστε: Έβαλε τις βάσεις ο Αστέρας για πρόκριση στη Λάρισα εν μέσω προβλημάτων. Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο η μετακίνηση του Αστέρα μέχρι το Σάββατο. Τσιώλης: «Προτεραιότητα για εμάς το πρωτάθλημα». Λίγα λόγια για τα φετινά προσώπα στο ρόστερ του ΣΕΦΑ. Καστρίτης: «Πάση θυσία νίκη». Στο ΣΕΦ την Κυριακή οι ακαδημίες του Αρκαδικού. Κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό του ο ΣΕΦΑ! Κι όμως γυρίζει! Απίστευτη νίκη του Νεοχωρίου επί το Φιλαθλητικού. Νέα προγράμματα άθλησης στην Τρίπολη!
Τέλος διαβάστε στην τελευταία σελίδα και τη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία»: Η απόφαση για το αίτημα περί μερικού αποχαρακτηρισμού του διατηρητέου κοιμητηρίου του Ναού Μεταμορφώσεως.  Στο Δημοτικό Συμβούλιο η έκθεση επικινδυνότητας για το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Άστρους.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2985, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Μεγάλες αντιδράσεις στην Πελοπόννησο -«ΟΧΙ» ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ-. «Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και μάλιστα σε περίοδο βαθειάς ύφεσης, δεν θα αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων». Επίσης μπορείτε να διαβάσετε Τη Δευτέρα ξεκινά το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του «Χαμόγελου» στην Τρίπολη, η κοινωνική λειτουργός του «Χαμόγελου του Παιδιού» μιλά αποκλειστικά στις «Αρκαδικές Ειδήσεις». Ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας η αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού και όχι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κ. Ζαχαριάς: «Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ δεν είναι ασφαλισμένοι δεύτερης κατηγορίας».
Να φύγουν οι πράσινοι κάδοι από τις γειτονιές της Τρίπολης προτείνει ο Πέτρος Καλτεζιώτης. Ενημερωτική επίσκεψη του Φορέα Διαχείρισης στο Δημοτικό Σχολείο Δολιανών. "Η Αρκαδία γιορτάζει στο Κέντρο της Γης"‏. Εκδήλωση έναρξης για την Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού. Ενημερώσεις στα σχολεία της Αρκαδίας για το ασφαλές διαδίκτυο. Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας κατά την περίοδο των εορτών. «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 1.5 μήνα μετά το Εκλογικό Συνέδριο συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας και απαξίωσης». Οι φυσικοθεραπευτές Αρκαδίας παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γιορτάζει το Πυροσβεστικό Σώμα. Γιορτή ανακύκλωσης στο γυμνάσιο Τυρού. Στο όρος Κτενιάς εξορμά ο ΣΑΟΟ.
Στις Αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΓΣ ΛΥΚΑΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 3-0. Ήττες για ΓΣ Μεσσήνης και Σπαρτιατικό στο Α΄ τοπικό. Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε απαγόρευση στάσης και στάθμευσης αυτοκινήτων σε τρεις δρόμους της Τρίπολης. Κινητοποίηση για να σβήσει η φωτιά στο Πλάτωμα – Υπόσχεση Τατούλη για αποκατάσταση και πάρκο στην παλιά χωματερή.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2984, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Διαβάστε στο πρώτο θέμα των «Αρκαδικών Ειδήσεων»: Το 2013 θα λειτουργήσει το Μαλλιαροπούλειο. Ποιος είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει στη δημοτική αρχή. Τριήμερο εκδηλώσεων ετοιμάζεται λίγο πριν την 25η Μαρτίου. Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας: Στις 21 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια στο χωριό των Χριστουγέννων. Πρόσκληση αλληλεγγύης από ΕΡΑ και Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης. Τροχαίο με νεκρό λίγο έξω από την Τρίπολη.
Διαβάστε στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας και στα θέματα της επικαιρότητας: «Οικολογικά Χριστούγεννα» από το ΚΠΕ Καστρίου. Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού στο 6ο Συνέδριο της ΠΕΕΚΠΕ. Πρόταση πολιτικής για μία ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τομέα της κτηνοτροφίας. Νυχτερινές εκτροπές της κυκλοφορίας σε τμήματα της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών. Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από το Δήμο Γορτυνίας. Παρουσιάστηκε η «Θερμοκοιτίδα Απασχόλησης» στην Αρκαδία. Διετές πρόγραμμα για την κάλυψη των ανασφάλιστων, εξήγγειλε ο υπ Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους.
Επίσης διαβάστε: «Ιδιαίτερα επιζήμια η πελατειακή λογική που συνεχίζει η Λαϊκή Συσπείρωση» λέει ο Παριφερειάρχης. Διανομή τροφίμων σε Φάλανθο και Κορύθιο. Ανέγερση γηροκομείου στην Καρύταινα. Χρήματα για οικογενειες που έχουν ανάγκη από την Ένωση Κυριών. Χριστουγενιάτικο παζάρι από το Ειδικό σχολείο Κάψια. Οικονομικά και Αγροτικά Νέα. Άρθρο της φυικοθεραπεύτριας Ουρανίας Αρφάνη για την Ινομυαλγία.
Στις αθλητικές σελίδες του σημερινού φύλλου των «Αρκαδικών Ειδήσεων» διαβάστε: Πλήρωσε και πάλι το κακό αγωνιστικό πρόσωπο στην άμυνα ο Αρκαδικός. Αναλυτικό ρεπορτάζ από το ματς Αγία Παρασκευή – ΣΕΦΑ Αρκαδικός. Τι έγινε στο ματς της 9ης αγωνιστικής στην Α2 Ανδρών. Ντέρμπι στην Τρίπολη και αγχώδης νίκη για το Δρομέα Τρίπολης. Παύλος Νόντας: «Μία καινούργια ομάδα που θέλει χρόνο». Κουτσούγερας: «Από τα παιχνίδια που πρέπει να μας γίνουν μάθημα». Τι έγινε στα ματς της Α2 Γυναικών της 6ης αγωνιστικής. Αγωνιστική εκπλήξεων στο Α’ τοπικό. Η προσοχή στραμμένη στο Κύπελλο για τον Αστέρα.
Τέλος διαβάστε στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας στην στήλη «Καλημέρα Αρκαδία»: Τι αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για τις πιάτσες ταξί. Τα νέα δεδομένα για το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Τρίπολη!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2983, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Διαβάστε στο πρώτο θέμα των «Αρκαδικών Ειδήσεων»: Την Αρκαδία επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο επίκεντρο Κανδήλα και Βυτίνα για τα έργα στον κάμπο, αλλά και για το Κέντρο Ελληνικής διατροφής. Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας. Περιφερειακή συνδιάσκεψη ταξί στην Τρίπολη. Τρεις συλλήψεις στην Τρίπολη. Νέα αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι της Τρίπολης.
Επίσης διαβάστε στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας και τα θέματα της τοπικής επικαιρότητας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο «Τρίπολη-Μεγαλόπολη». Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Μεγαλόπολης. Επί τάπητος οι συγχωνεύσεις και μετονομασίες σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης, παραγωγής και αγοράς ποιοτικού ελαιολάδου σε εγγυημένα υψηλή τιμή. Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος δίδαξε μικρά παιδάκια του Κατηχητικού Σχολείου. Εγκαίνια Έκθεσης «Πελοποννησιακών Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού». Εντατικοί έλεγχοι στις αγορές μέσα στα Χριστούγεννα.
Διαβάστε επίσης: Στο Συμβούλιο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετείχε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Καταγράφηκε σε video το «τέρας» του Μουστού. Συνέλευση της ΔΗΜ.ΑΡ. Έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διαθεσιμότητα  ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση.
Διαβάστε επίσης στις αθλητικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων»: Στραβοπάτημα και χαμένη ευκαιρία από τον Αστέρα επί του Άρη. Τσιώλης: «Να αποβάλλουμε τέτοιες αγωνιστικές συμπεριφορές». Η αγωνιστική δράση των τοπικών της Κυριακής. Έχασε ένα ματς που θα μπορούσε να κερδίσει ο Παναρκαδικός. Καλύτερη στην Πάτρα η Άμιλλα για το πρώτο φετινό «διπλό»! Τον απολογισμό του για το 7ο Κύπελλο ΚΟΑΤ, έκανε ο τοπικός σύλλογος. Έκτακτη εκλογική – απολογιστική γενική συνέλευση του Γ.Σ.Α. Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Τρίπολης για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων Υδατοσφαίρισης.
Τέλος διαβάστε στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας και στη στήλη: «Καλημέρα Αρκαδία»: Σταματούν προσωρινά τα έργα στο κέντρο της Τρίπολης για να μπορέσουν να δουλέψουν τα καταστήματα. Κινητικότητα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις που έρχονται στα ΑΕΙ.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2982, Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Στις Αρκαδικές Ειδήσεις μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα  σχέδιο προεδρικού διατάγματος προβλέπει ότι και στην Αρκαδία θα συσταθεί γραφείο αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας στο τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε μεγάλη ανταπόκριση στην Τρίπολη για τον έρανο του Ερυθρού Σταυρού. Χιλιάδες κόσμος στην ορκωμοσία της 124 ΠΒΕ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ. Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το «Χαμόγελο» στην Τρίπολη. Παράταση για τις αιτήσεις συμμετοχής σε πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων της Κυνουρίας. Με το νέο αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα υγείας και προστασίας των καταναλωτών συναντήθηκε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Δ.Σ.  Τρίπολης. Παιδότοπος και παγοδρόμιο στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό» της Τρίπολης. δενδροφυτεύσεις θα γίνουν σε πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Τρίπολης. Διαγωνισμός «Καινοτομίας – Επιχειρηματικής Ιδέας» για νέους 18-30 ετών.
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε βιντέο – ρετρό από την Κυριακή στο matrix του γηπέδου. Συνεχίζει «καταιγιστική» στην επίθεση με «άμυνα γρανίτη». Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε αυτοψία στα έργα της Κανδήλας. Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης για νέους ελευθέρους επαγγελματίες.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2982, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα: Σύμβαση ανάμεσα σε Υπουργείο, Περιφέρεια και Δήμο  - ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΤΡΟΥΣ - Ανάγκη για την αποκατάσταση του προέκυψε μετά από τις ζημιές που υπέστη το κτίριο ύστερα από τον σεισμό του 2008, με επίκεντρο το γειτονικό Λεωνίδιο. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε οι κυνηγοί έφεραν την Ευρώπη στην Αρκαδία, με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπεκάτσας στην Αρκαδία. Τοποθέτηση Λυκουρέντζου υπέρ της παραμονής των στρατοπέδων της Τρίπολης. Δωρεάν τρόφιμα σε οικογένειες τρίτεκνων και πολύτεκνων της Αρκαδίας. Τρίπολη - Κανόνες Ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο- cyberbullying.
Ετήσια απογραφή αγροκτηνοτρόφων στη Μεγαλόπολη. Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο μικρό χωριουδάκι Πάπαρι Αρκαδίας. Πρόσβαση στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ θα έχουν περισσότεροι καταναλωτές. Στο Άστρος η ημερίδα για τις εναλλακτικές καλλιέργειες. Νίκος Γιαννακόπουλος : Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο Μορέας της ευθύνες του. Το «Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων» απονεμήθηκε στον Αρκά συγγραφέα Θανάση Βαλτινό.
Στις Αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε με 8 αθλητές στα masters ο Όμιλος της ΑΕΚ. «Μία μπάλα για τα παιδιά» την Κυριακή. Τέσσερις παίκτες του ΣΕΦΑ στα TOP – 10. Γιάννης Μάνος: «Συγκινημένος που βρέθηκα και πάλι στην Τρίπολη». Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε τι αλλάζει στο σύνδεσμο Μεθυδρίου. Αποκομιδή απορριμμάτων άρχισε στην Τρίπολη. Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι υπάλληλοι των Δήμων της Αρκαδίας.


Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2980, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Διαβάστε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας και στο πρώτο θέμα: «Ποιοι δικαιούνται και πως θα καταβάλλεται το νέο επίδομα τέκνων. Απαραίτητη προϋπόθεση η ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1), μέσω Taxisnet. Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα: Διανομή ρυζιού και ζυμαρικών σε Λεωνίδιο και Τυρό. Εκδήλωση ΣΑΟΟ με θέμα: «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ».
Στις εσωτερικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων» και στα θέματα της τοπικής επικαιρότητας διαβάστε: «Θερμοκοιτίδα απασχόλησης» για ανέργους στην Αρκαδία. Με την πρέσβειρα της Βουλγαρίας συναντήθηκε ο Λυκουρέντζος. Προμήθεια Φίλτρων Τεχνητού Νεφρού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Ένας Αρκάς στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τα ονόματα των Αρκάδων μαθητών που βραβεύτηκαν από την Eurobank. Στο στάδιο της Τεγέας θα στεγαστεί ο ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών. «Να καταργηθεί τώρα το χαράτσι της ΔΕΗ», τονίζει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων της ΔΕΗ». Επίσης ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα στις στήλες των Οικονομικών Νέων και των Νέων για τους Αγρότες.
Επίσης διαβάστε: Παρεμβάσεις Βαλασόπουλου για έργα στο «λιγνιτόσημο» και απομαγνητοφώνηση πρακτικών. Ρύθμιση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας. Μαγικά Χριστούγεννα στην Τρίπολη. Δεύτερη ευκαιρία για το τραυματισμένο Τσακάλι στον υγρότοπο Μουστού. Νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης προτείνει ο Μπουκλής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Διαβάστε στις αθλητικές σελίδες των «Αρκαδικών Ειδήσεων»: Μπήκε στην προπόνηση ο Κουρμπέλης. Ρούσης: «Πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα». Τζήλος: «Εκτός προγράμματος το ματς με Πανόπουλο για εμάς». Παρασκευόπυλος: «Θα παλέψουμε για πορεία ανάλογη με το ξεκίνημα».Προπορεύονται στην Α’ κατηγορία Μεσσήνη, Σπαρτιατικός και Θουρία. Αλικάκος: «Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης». Όρια και 17 μετάλλια ο ΚΟΑΤ στο 7ο Κύπελλο ΚΟΑΤ. Άνετη επικράτηση και πρώτη νίκη για φέτος από το Σύλλογο Δρομέων επί του ΝΟ Πύλου. Αναλυτικόρεπορτάζ.
Τέλος διαβάστε στην τελευταία σελίδα και τη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία»: Δεν σβήνει με τίποτα η φωτιά στο Πλάτωμα! Ξεκινά η αποκομιδή Αποριμμάτων στην Τρίπολη;

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2979, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε Ξανά το ίδιο πρόβλημα στην Αρκαδική Πρωτεύουσα -ΒΡΩΜΙΣΕ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - και κανείς δεν ξέρει πότε θα μαζευτούν και που θα πάνε. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε Κοινωνία της Πληροφορίας: Επιχορηγήσεις άνω δόθηκαν στην Πελοπόννησο για τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχείων και καταλυμάτων μέσω της Δράσης «digi-lodge». Την Παρασκευή ο έρανος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Βιωματικό Σεμινάριο σε Νηπιαγωγούς της Αρκαδίας.
Στις 14 Δεκεμβρίου οι εκλογές στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων οργανώνει την 3η Ημερίδα  για τα Ναρκωτικά – Μάστιγα του αιώνα. Ικανοποίησή Γιαννακούρα για την επίσημη διάψευση του Υπουργού ότι δεν τίθεται κανένα θέμα μεταφοράς του ιστορικού Συντάγματος από την Τρίπολη. Προσφορά εικόνας από το Σύλλογο Στερεοελλαδιτών. Γιορτή της Ανακύκλωσης στο γυμνάσιο Τυρού Κυνουρίας. Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης και Οργάνωσης σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Τρίπολης, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας. Ίδρυση Ταξιαρχίας στην Τρίπολη προτείνει η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων. Ρύθμιση ώστε τα κενά στους Δήμους να καλύπτονται με συμβάσεις μίσθωσης έργου προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Ο ΕΟΣ Τρίπολης εξορμά στο Μαίναλο. Από τον Φεβρουάριο η δωρεάν παροχή γάλακτος και φρούτων στ α σχολεία.
Στις Αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 0-4. Η απόδοση των «φιλοξενούμενων» δεν άφησε περιθώρια στο «τριφύλλι». Τι έγινε την 5η αγωνιστική στην Α2 γυναικών. ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 81-88. Δεν άντεξε στην ανωτερότητα και το ρυθμό του αντιπάλου. Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία Τρόφιμα θα διανεμηθούν σε απόρους της Αρκαδίας. Στοιχεία για την Αρκαδία στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλο 2978, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Πως φτάσαμε στην ανατροπή των δεδομένων - δεν φεύγει το στρατόπεδο -  Ουσιαστικό αποτέλεσμα είχε ο ξεσηκωμός των Αρκάδων. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε Π. Τατούλης: «Να μη διανοηθούν να προβούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού, με πρόφαση τους μνημονιακούς στόχους». «Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η επιτυχία του έργου ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Μέσω ΕΣΠΑ η αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ριζών και Σταδίου. Αντιδράσεις τριτέκνων για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. Πέντε χρόνια ζωής για τη Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία. Σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας συμμετέχει ο Δήμος Τρίπολης. Σε διάψευση των πληροφοριών περί αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, προχώρησε η ΡΑΕ. Ημερίδα στην Τρίπολη για μεταπτυχιακές σπουδές. Ημερίδα για τους κανόνες Ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Σεμινάριο για την επιχειρηματικότητα από τη ΔΑΠ στην Τρίπολη. Γιορτάζει ο ναός του Γηροκομείου Τρίπολης. Στις 11 Δεκεμβρίου οι εξετάσεις για άδειες Ταξί. Προβολές κάθε εβδομάδα στο Δημοτικό Κινηματογράφο Μεγαλόπολης.
Στις Αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε SKODA ΞΑΝΘΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1, αναλυτικό ρεπορτάζ. Δηλώσεις Τσιώλη και Φραγκουλάκη. Το 7ο Κύπελλο ΚΟΑΤ. Πρεμιέρα με νίκη για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΣΕΦΑ. Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε μεγάλη φωτιά στη χωματερή του Πλατωματος. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πλατεία Βαλτετσίου. «Τρίπολη – Καλαμάτα»: Παραδίνεται επιτέλους στην κυκλοφορία το «Παραδείσια – Τσάκωνα»;